Спорт

Контузия спря устрема на Григор на „Уимбълдън“

Григор ДимитровНелепа контузия провали дебюта на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в мъжката надпревара на „Уимбълдън„. 18-годишният хасковлия започна отлично днешния си мач от първи кръг срещу 39-тия в света Игор Куницин. Григор поведе още в началото и спечели с 6:3 първия сет срещу 27-годишния руснак след което настъпи необясним застой в резултата в официалния сайт на турнира, както се оказа впоследствие заради поискана лекарска помощ от нашия тенисист.

По предварителна информация той е разтегнал коленни връзки. Въпреки това мачът продължи, но играта на юношеския шампион от „Уимбълдън“ 2008 напълно се срина,от което съперникът му се възползва максимално. Така Куницин записа лесна победа във втория сет с разгромното 6:0. Третият продължи с тотално надмощие на руснака и след нови четири гейма в негова полза контузеният Димитров се отказа.

Haskovo.info припомня, че родният талант бе един от двамата чуждестранни тенисисти, получили „уайлд кард“ от организаторите на най-старото състезание на трева в света. Това бе дебют на хасковския талант при мъжете в турнир от Големия шлем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button