Хасково

12 от афганистанците поломили при бунта бежанския лагер в Харманли са извън страната, издирват останалите 9

Хасковският окръжен съд отложи делото срещу афганистанците, които през ноември 2016 г. участваха в бунта в бежанския лагер в Харманли. Причината е, че днес никой от обвиняемите не се яви в съда.

Haskovo.info припомня, че на 25 януари тази година Харманлийският районен съд призна за виновни 21 афганистанци, трима от които непълнолетни, в извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Действията им са били с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива срещу полицаите и жандармеристите.

Съд

Съдът наложи на 18 от подсъдимите, които са пълнолетни, наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години. На тримата непълнолетни наказанието е от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от една година.

По второто повдигнато обвинение спрямо афганистанците за това, че са потрошили имущество в бежанския лагер, съдът ги оправда. Прокуратурата протестира оправдателната присъда и така делото стигна до окръжните магистрати. Повредите на имуществото са за около 85 000 лв.

11 от афганистанците отсъстваха и от първата фаза на процеса. За тях има справка от МВР, че са изведени от страната и са върнати в родината им. Такава справка има и за един от останалите 10.

Сега от съда възложиха да бъде получена информация от МВР за останалите афганистанци дали не са изведени от страната, от Държавната агенция за бежанците дали не са в някой център за натаняване в страната и от Следствието дали не са в някой арест. Следващото съдебно заседание е насрочено за 15 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
До "Автора"
До "Автора"
16.07.2019 12:46 12:46

Толкова некомпетентно и несмислено написано заглавие! Чак ми се отчтя да прочета статията.

Анонимен
Анонимен
16.07.2019 16:51 16:51

В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЩЯХА ДА ГИ ОСЪДЯТ ОЩЕ СЪЩАТА ВЕЧЕР. И НЕ ЗАТВОР ДА ХРАНЯ АЗ МАНГАЛА А ПУСКАНЕ ОТ САМОЛЕТ С ПАРАШУТ НАД АФГАНИСТАН.

Back to top button