Хасково

Баба пререгистрира 22 фирми, служителка припадна

ОпашкаОт 4:30 сутринта в продължение на няколко седмици хасковлии окупират Агенцията по вписванията в града, за да запазят ред. Причината за струпването на хора пред институцията е изтичащият на 30 юни срок за подаване на финансовите отчети на търговците, които са се пререгистрирали от 1 януари до 31 май тази година, каза за Haskovo.info пресаташето на Агенцията по вписванията Любка Пелева.

Стоим с часове под слънцето, понеже от Агенцията не са осигурили достатъчно хора, които да ни обслужат бързо, а срокът изтича в края на месеца“, жалваха се пред Haskovo.info чакащи търговци. Според Любка Пелева причината за опашките е прословутият български навик всичко да се върши в последния момент. Тя припомни, че документите търговците могат да подават и по електронен път. Така те спестяват не само време, но и пари, защото държавната такса е с 30% по-ниска. За целта обаче е нужен универсален електронен подпис.

ОпашкаОт Агенцията по вписванията напомниха още, че обявяването на годишните финансови отчети е добре да стане преди изтичането на крайния срок, защото по закон се предвиждат санкции.

Въпреки всичко основният проблем според хората на опашката пред Агенцията по вписвания е, че в областния град работи само едно гише, а днес сутринта възрастна жена шокира и работещите в държавната служба. Бабата бе дошла за пререгистрация на цели 22 фирми, водещи се на нейно име.

Ситуацията с опашките изнервя и служителите в агенцията. Една от тях дори припаднала и се наложило да й носят шоколад, за да се свести, разказаха свидетели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button