Хасково

С 200 лв. поскъпват шофьорските курсове в Хасково при повече часове за кормуване

С до 200 лв. ще поскъпнат шофьорските курсове в Хасково ако влязат в сила повечето часове за кормуване, коментира пред Haskovo.info председателят на местния съюз на автоинструкторите Валентин Пашов.

Сега цената на курсовете в областния град е между 350 и 400 лв. По думите на Пашов тя не е актуализирана над 10 г. Иначе, инструкторите не се оплакват от липса на курсисти и в летните месеци.

Преди дни от образователното министерство обявиха, че работна група с експерти от няколко ведомства е решила да се увеличат часовете по кормуване от 31 на 42, а тези за теория да бъдат редуцирани от 40 на 26. Практическото обучение ще включва задължително 6 часа каране извън града, от които поне 3 трябва да са на магистрала, скоростен път или път с интезивен трафик. Сред другите задължителни елементи е поне 10 часа кормуване в населено място с натоварен трафик. Карането през нощта и в условията на намалена и ограничена видимост трябва да е поне 2 часа.

Промените целят намаляване на катастрофите. Статистиката показва, че 20% от всички катастрофи са направени от шофьори със стаж зад волана под 2 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
quest_385 каза
quest_385 каза
17.07.2019 17:38 17:38

Инскрукторите не се оплаквали от липса на курсисгти Как ще се оплакват щом и мойто внуче на 5 г иска да го запишез за курсист

Back to top button