Предлагат бащата на Григор Димитров за Почетен гражданин на Хасково

Спорт

Димитър Господинов Димитров да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Хасково предлага с докладна за юлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Преди това в общинския съвет е постъпило предложение от инициативен комитет бащата на Григор Димитров да бъде удостоен със званието. Haskovo.info припомня, че през 2014 г. местният парламент гласува единодушно Гришо да бъде удостоен със званието, което той получи две години по-късно на церемония на новите кортове на „Юнак“ в областния град.

Сега в докладната се припомнят успехите на Димитър Димитров и като треньор в началото на кариерата на Гришо. От 1991 г. досега Димитров е треньор по тенис в Хасково с треньорски лиценз „АА“. Най-успешните негови състезатели, които са шампиони на България, призьори от национални и международни турнири и първенства, национални състезатели и тенисисти в отбора за „Купа Дейвис“ са: Григор Димитров, Динко Халачев, Петър Трендафилов, Антоан Гергинов, Невена Шопова, Петър Атанасов, Станислав Ников.

Инициативният комитет предлага да бъдат наградени с почетното отличие „Почетен знак на град Хасково“ заслужили тенисисти, треньори и спортни деятели по повод 45-годишнината от учредяването на спорта тенис в Хасково и 65 г. тенис на маса в Хасково.

Предлага се отличието за тенис да получат: Атанас Георгиев, Румен Сербезов, Тодор Тодоров, Любомир Андреев, Божидар Пампулов, Матей Пампулов, Веселин Георгиев, Радомир Тонев, проф. Ангел Пенчев, Петър Кузев (посмъртно), инж. Йордан Йорданов, Иван Кирев, Динко Халачев, Георги Стоименов.

Предлага се отличието за тенис на маса да получат: Георги Дамянов, Петър Велков, Недялко Якимов, Нашан Памучиян, Сабахатин Сабриоглу, Хасан Хаджиоглу (Ходжата), Михаил Александров.

7 коментара

  • Напълно съм съгласен.Но наред с него да удостоят и Станчо „Бевърлито“,Весо Нецов и ред други приближени на баща му.Нека той отговори каква е топлата им връзка на него и сина му с тези достойни люде.

  • А майка му кога ще я обявят. Догодина или още сега до нова година и да минава.

  • данч0 руския също да бъде предложен за почетен гражданин на хасково.заслуги ликвидатор на тениса в хасково

  • Издирете родилката дето го е израждала и нея също предложете. Лизачи долни. да ви еба мамата проЗта

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.