Спорт

„Химик“ Димитровград на победа от влизане във „В“ група

Хасково - ХимикСамо една победа дели футболния тим на „Химик“ от сигурно участие в трета дивизия наесен. В изиграния снощи мач от първи кръг на квалификациите за попълване състава на Югоизточната „В“ група димитровградчани се наложиха убедително с 3:1 над „Борислав“ Първомай. Мачът се игра на стадиона в Раковски.

Футболистите на „Борислав“ първи откриха резултата чрез Димитър Янчев в 37-та минута. Малко по-късно Николай Недев от „Химик“ изравни за 1:1. През второто полувреме димитровградчани вкараха още два гола в мрежата на първомайци чрез Тихомир Митев в 60-тата и Иво Гонгалов в 73-тата минута. Така с краен резултат 3:1 „Химик“ продължава напред в борбата за двете свободни места в Югоизточната „В“група.

В събота вечерта димитровградчани ще излязат на стадиона в Раковски срещу тима на „Габровница“ /Горно Сахране/, който снощи отстрани „Родопи 1935“ /Момчилград/ с разгромното 6:0. Ако „Химик“ бие и във втория си мач, става сигурен участник в трета дивизия. При загуба димитровградчани ще играят на 30 юни с „Атлетик Бургас“ в спор за второто свободно място в групата. В първия си мач бургазлии биха с 4:1 „Загорец“ /Нова Загора/ – съобщиха от Зоналния съвет на БФС в Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button