Хасково

Група общински съветници внася за трети път искането за 10.4 млн. лв. кредит

На трета поредна сесия общинският съвет ще разглежда искането на община Хасково за поемането на дългосрочен кредит от 10.4 млн. лв.

Haskovo.info припомня, че парите ще са за ремонта на стадион „Младост“ и спортна зала „Дружба“. Предложението беше отхвърлено на предходните две сесии и сега ще бъде разглеждано на юлската.

Този път вносител не е кметът Добри Беливанов, а група съветници. Това са местните парламентаристи от сесийната група на ДПС – Сунай Алиев, Исмаил Исмаил, Йозджан Мехмед, Шенол Вели, Якуб Хаджиосман, Петьо Кирев (Коалиция „За Хасково“) и Златко Марчев („Българе“).

На предходната сесия имаше забележка към кмета, че на съветниците не е представена офертата за кредита и общинският съвет трябва да гласува на сляпо. Сега към докладната е приложена предварителната оферта на ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ от 21 май за финансиране на проектите с общ размер на кредита 10 409 076 лв. Припомня се, че през май и юни бяха проведени две обществени обсъждания.

Общинският съвет отново отхвърли искането на Беливанов за 10.4 млн. лв. кредит

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милионер
Милионер
18.07.2019 11:09 11:09

Ясно, бай Добри от време оно ни е гъст с ДПс и сега пак с тях се е разбрал за тези милиони. Ами да беше си казал още в началото че ще делка с тях да знаем и ние.

Анонимен
Анонимен
21.07.2019 9:38 9:38
Отговор до  Милионер

Защо не изтеглят пари за нови зали и стадион,Марчев с нетърпение чака да облажи от тоя ремонт

Гробаря
Гробаря
18.07.2019 11:14 11:14

Дъртьо спирай се с тия кредити , има проекти, по които можеш да работиш даеаигладника

Илекторат
Илекторат
18.07.2019 11:41 11:41

Къде са тези поректи, които могат да финансират ремонта на съществуваща спортна инфраструктура, къде са поректите които финансират изграждането на нова спортна инфраструктура??? Що Димитповград не работят по тези поректи ами чакат ПМС от Бойко Борисов? Айде айде драги зрители и ние електората и гласоподавателите знаем за какво става въпрос. Борисов дава пари с ПМС само на верни на ГЕРБ кметове, останалите да седят в калта. Излезнал вариант сама да се справи общината- обаче Гербавите не дават защото някой ще каже че тия от другата паритя могат да работят. Аман от политическите ви препирни. Едно време защо дадохте на Георги Иванов да изтегли многомилионен кредит за асфалтиране. АЗ съм за да тегли кредити тая община така както ние хората се справяме, така и общината ще се справи. Няма как да чакаш все някой да ти даде пари от някъде….а като не им играеш по свирката и не те харесват няма как да ти дадат пари… Като не си им участник в игрите..не те харесват.Ей затова не го харесват и бай Добри. овека явно е решил да ен става за резил на стари години, те го напарвиха по-черен от дявола. Щото не им угажда на разни Дилянчовци и Станиславчовци. И затова целия град страда защото им спря далаверите на ГЕРБ

До неграмотния "илекторат"
До неграмотния "илекторат"
18.07.2019 14:12 14:12
Отговор до  Илекторат

„Илекторат“ ти си за защото си на ясла при Беливанов затова си за. Иначе си личи колко си неграмотен защото даже не си проверил че има програма на спортното министерство, по която се ремонтират спортни бази. От там са си оправили стадионите десетки градове само нашия иска кредит за да може да се договаря за лихви и да цоца цоца цоца докато е жив да има да цоца

тьпака бай Добри
тьпака бай Добри
21.07.2019 10:10 10:10
Отговор до  Илекторат

значи си признахте,беливанчовците,че парите се дават на гербаджийските кметове. Георги Иванов как намираше,бе като никоя партия не го харесваше и пак направи толкова, колкото никой друг няма да направи.

Даскал Ботьо
Даскал Ботьо
18.07.2019 12:20 12:20

Илектората първо да научи правописа.Мисленето после.

Градски кьопек
Градски кьопек
18.07.2019 12:20 12:20

Изборите чукат на вратата, а дядо Беливан гледа да си оправи родата!

Диана
Диана
18.07.2019 13:51 13:51

Строителните мераци на някои общински съветници ще бъдат задоволени с този кредит, а за канализация на квартал „Изгрев“ и за Ви К инфраструктура – те да почакат и да плуват след всеки дъжд там долу в дерето

интересно ми е
интересно ми е
18.07.2019 14:14 14:14

Кмета кога влезе в ДХС или те го оп…т без да е партиен член.

Back to top button