Хасково

Залагат 260 000 лв. за отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ в Хасково

Отводняването на хасковския парк „Куба“ по улиците „Габрово“ и „Дунав“ с прогнозна стойност 260 000 лв. се предлага като корекция на разчета за финансиране на капиталовите разходи по бюджета на общината от кмета Добри Беливанов за юлската сесия на общинския съвет.

В докладната е записано, че добавянето на този обект е наложително. Haskovo.info припомня, че в началото на месеца на извънредна пресконференция председателят на общинския съвет Таня Захариева и съветникът от ГЕРБ Антон Иванов се обявиха за намирането на спешен вариант за ремонт на въпросните улици, които се наводняват при всеки по-силен дъжд. В общинския съвет беше постъпила жалба от живеещи на улицата след последното наводнение от проливния дъжд на 28 юни. Особено тежка беше ситуацията там в нощта на 1 срещу 2 юни, когато над Хасково се изляха над 62 литра дъжд на квадратен метър. Водата достигна 2 метра и заля гаражи и приземни етажи на къщите – унищожено е имущество. Жалби имало и до общината.

От кметството съобщиха за Haskovo.info, че за отводняването има готов проект със строително разрешително. Там се предвижда изграждането на допълнителни канализационни клонове, които да улавят дъждовната вода на няколко етапа и да се избегнат наводненията. Ще се увеличи дебита на тръбите на улица „Дунав“.

Ако общинските съветници приемат предложението ще бъде обявена обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши строително-ремонтните работи.

Със залагането на парите за отводняването на двете улици се предвижда и намаление на планирани обекти. С 18 755 лв. се намалят разходите за извършване на обследване за енергийна ефективност и сертификат за енергийни харктеристики, техническо обследване на сграда и изготвяне на паспорт на многофамилни жилищни сгради и сгради на държавната и общинска администрация. Обследването за енергийна ефективност и изготвяне на технически паспорти на сгради на Детски градини 1, 17, 16 и 18 със сумата от 30 247 лв. Обследването за енергийна ефективност и изготвяне на технически паспорти на сгради на Детска градина 3 „Зорница“ и Детска градина 22 „Звънче“ с 4 247 лв. Подпорната стена от североизточния край на стадион „Хасково“ се намалява с 2 000 лв. Разходи за материали – 3 500 лв. и за текущи ремонти – 700 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Странджа
Странджа
18.07.2019 16:45 16:45

Сега е моментът да си спомним за един „велик“ строител и бивш кмет, който в желанието си да изтрие факта че баща му е бил затворник, събори истински затвор, обявен за паметник на културата. Та същия „строител“ заобиколен от „кадърни“ съветници реши и направи един парк върху дере, което отводняваше квартал Куба. Разбира се идеята не беше да се облагороди района, а да се откраднат едни пари, така че и пра-пра-пра внуците да не работят. Но рано или късно истината лъсва, а тя е че като няма от къде та се отича, водата се отича от където може, нищо че на хората им се разсипва имуществото, здравето и нервите!

странен
странен
18.07.2019 16:55 16:55

Само не разбрах каква вина имат децата в детские градини, затова че някой идиот е угодил на някой и е направил тази грешка, за да се наводняват хораа??? И защо на всички, дето им бяха незаконни къщите в дерето, трябва да се угоди пред изборно, а децата да стоят в коптори.

Съседи от ул. Липа кв. Куба Хасково
Съседи от ул. Липа кв. Куба Хасково
18.07.2019 18:05 18:05

Същия велик строител и кмет подари едно место в кв.Куба на един поп от църквата св.Архангел Михаил за гробищен параклис и идеяза голям параклис .Сега чесният поп издига 3 етажна кооперация по 250 кв.м. на етаж и голям двор на местото за параклис.

Живко
Живко
19.07.2019 9:29 9:29

защо трябва да се взимат пари от различни програми за да се направи това нещо?
При положение че е имало няколко оплаквания преди 3-5 години?

Back to top button