Хасково

Над 300 деца от Хасково на преглед в „Пирогов“ без да пътуват до София

Над 300 деца са записани за прегледи при специалисти от болница „Пирогов“, които се провеждат на място в хасковската болница днес. Лекарите обаче обещават, че няма да върнат никого, дори и без да е записан предварително.

Прегледи Пирогов в ХасковоБезплатните прегледи са част от кампанията за детско здраве на столичната болница, която е стартирала преди 8 години. Досега в цялата страна са прегледани 16 000 деца, а констатацията на лекарите е, че около 20% от тях имат здравословни проблеми, на които трябва да се обърне внимание и едва 2% се нуждаят от сериозно лечение.

Родителите, довели децата си в кабинетите днес, споделиха, че подобни кампании са истинско облекчение за тях, защото пътуването до София не е лесно. Повечето бяха дошли по-скоро за профилактични прегледи, отколкото с конкретни оплаквания.

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и инициаторът на кампанията д-р Асен Меджедиев обобщиха, че през последните години родителите са започнали да обръщат повече внимание на здравето на децата си, както и на здравословната храна и спорта. Директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов допълни, че двете лечебни заведения си партнират и в останалото време и хасковските лекари могат да разчитат на консултация с колегите си от София.

Прегледи Пирогов в Хасково
д-р Меджедиев, д-р Гелов и проф. Балтов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button