Хасково

Хасковската библиотека нареди изложба за балнеолечението в България

ИзложбатаИзворната минерална вода и лечебните й качества e темата на новата изложба във фоайето на регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Книги и каталози за действащи в страната минерални извори и балнеологични курорти съветват къде е най- добре да си починем ако искаме да посетим такъв тип места.

Най- много са изданията за хасковските Минерални бани, които от десетилетия привличат местни хора и туристи с лековитите си води. Сапарева баня, Хисаря и Банкя са малка част от местата, превърнали се в курортни селища благодарение на минералните си води. Там хиляди хора търсят надежда за решаване на здравословните си проблеми или просто дирят спокойствие сред природата, далеч от шумния град и морските курорти.

Всички изложени материали и издания са достъпни за заемане от библиотеката и читалнята, казаха за Haskovo.info от библиотеката. Изложбата ще остане във фоайето на културната институция до 23 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button