Две отменени наредби от началото на годината в Хасково

Хасково

Две наредби са отменени сочи отчет за дейността на общинския съвет и неговите комисии за периода от януари до юни 2019 г. Проведени са 6 заседания, като са приети общо 120 решения.

Отменена е Наредба за търговската дейност в Община Хасково, приета с решение от 2009 г. поради противоречието й на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

През април Хасковският административен съд по протест на прокуратурата отмени изцяло Наредбата за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване на територията на община Хасково, приета през януари. Подадена е касационна жалба пред ВАС против решението на ХАС.

От прокуратурата са оспорени текстове от Наредбата за поддържане и опазване на обществия ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Хасково и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково.

По жалба на физическо лице е отменен текст от Наредба за предварителни и превантивни мерки за защита при бедствия на територията на община Хасково в частта относно думите „или упълномощено от него длъжностно лице“.

През периода няма оспорени решения от кмета и областния управител.

Един коментар по “Две отменени наредби от началото на годината в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.