Хасково

Подпомагат Нури Хасан с 1 000 лв. за участие в математическата олимпиада в Хонг Конг

Хасковският математик Нури Хасан да бъде подпомогнат с 1 000 лв. предлага с докладна за юлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

До нея е постъпила молба от Нури Хасан, с която моли да му бъдат отпуснати средства за участие в предстоящо Международно математическо състезание в Хонг Конг, Китай, което ще се проведе от 30 август до 2 септември. До финала се допускат учениции, спечелили златен, сребърен или бронзов медал на квалификационния кръг на състезанието, проведено през май 2019 г. Там Нури Хасан спечели златен медал, което му дава право на участие във финалния етап на олимпиадата.

Нури Хасан се дипломира с отличие от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Той е участвал в националния отбор на България, представил страната ни на „Азия Опън 2017“ по математика. Нури завоюва един от седемте златни медала. Хасковският талант има редица медали от престижни математически състезания.

Молбата на Нури е да бъде подпомогнат с 1 000 лв., а останалата част от необходимата сума е събрана с помощта на спонсори. Необходимо е общинският съвет да допусне предварително изпълнение на решението за своевременно предоставяне на средствата, които ще са от резерва в бюджета на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1000 лева
1000 лева
21.07.2019 15:49 15:49

Да помагат повече и да се хвалят по-малко! Ако бяха дали всичките пари, които се чудят как да завлачат, на младежи като Нури, Хасково щеше да е вече един цветущ град в развитие, а не кръводарител на Пловдив, Стара Загора и София, да не говорим за по-далечни земи.

Анонимен
Анонимен
21.07.2019 17:24 17:24

Чакай да го гласуват и тогава казвай! Че да не стане фал! Пак!

Математик
Математик
22.07.2019 9:56 9:56

Нури заслужава подкрепа, а за да сме справедливи, общинския съвет не за първи път му помага. Така че „анонимен“ не пиши ПАК. Неподготвен си и преднамерен. А това означава, че си и тъп.

Back to top button