В хасковска гимназия ще борят тормоза и насилието с игри и театър

Любопитно

От хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ ще заложат на игрите и театъра срещу различните форми на тормоз и насилие сред учениците.

Гимназията е спечелила проект в партньорство с училища от 5 държави – Полша, Турция, Румъния, Литва и България. Той е насочен и за развитието на позитивни социални умения, като са предвидени и обмени. Водещ партньор е Полша, като тамошното училище разработва проекта. Целта е превенцията на агресията с иновативнии методи, а не традиционните лекции и беседи. Проектът ще продължи 2 г.

Гимназията спечели и проект за обмен на добри училищни практики между 3 европейски училища – професионални гимназии от България, Италия и Великобритания. Училището вече работи и по проект за повишаване качеството на професионалната подготовка на младите автотранспортни техници чрез практика в Португалия.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.