Любопитно

Националeн поетичен конкурс за трети път в Горски извор

Кметството на димитровградското село Горски извор, читалище „Пробуда – 1896“ и поетичният клуб „Иван Николов“ обявиха третото издание на Националния конкурс за поезия „Есенни щурци“. Надпреварата се организира със съдействието на Община Димитровград.

Конкурсът е анонимен, право на участие имат поети от България и чужбина, навършили 18-годишна възраст. Още месец кандидатите могат да изпращат до три стихотворения. Условието е да не са публикувани в печатни издания и сайтове.

Журито ще присъди 9 награди, включително поощрения за млади автори. Обявяването на резултатите от конкурса и церемонията по връчване на отличията ще се състои на 28 септември в 10 ч. в читалище „Пробуда“.

Миналата година 57 автори от 3 държави участваха в конкурса в памет на родения в селото голям български поет и преводач Иван Николов, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button