Спорт

Сестри Стоеви продължават да се състезават за България

Шампионската двойка по бадминтон хасковлийките Габриела и Стефани Стоеви ще продължат да се състезават за България, обявиха от спортното министерство.

Това е станало след няколко разговора между министър Красен Кралев, двете състезателки, техните родители и адвокати. Haskovo.info припомня, че през май сестрите обявиха, че се отказват да играят за България заради разногласия с федерацията, относно финансирането на тяхната подготовка.

Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Стоеви потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той е поел ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев е съобщил, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел, допълват от министерството.

Стоеви

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button