Хасково

Три хасковски гимназии вече са пълни, в 8 училища има 170 свободни места

Паралелките в три хасковски гимназии вече се напълниха при кандидатстването след 7 клас, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Това са Езикова гимназия „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“.

В 8 хасковски училища има още 170 свободни места за трето класиране, а в 5 димитровградски училища местата са 57.

Подаването на документи за участие в трети етап на класиране се извършва от 24 до 25 юли. При подаване на заявление на хартиен носител задължително трябва да присъства родител. Учениците могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой училища, в които има свободни места. Броят на желанията за класиране не е ограничен.

Резултатите от третия етап на класиране за училища с прием след завършен 7 клас ще бъдат обявени до 29 юли. Записването на приетите ученици на трети етап на класиране е до 31 юли включително и се извършва в училището, в което ученикът е приет. Незаетите места след записването на учениците от трети етап ще бъдат обявени на 1 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button