Хасково

20 със стомашно-чревни разстройства за седмица в Хасковско

20 нови случая на гастроентерит са регистрирани през последната седмица в Хасковска област, съобщават от Националния център по обществено здраве и анализи.

Haskovo.info припомня, че през миналата седмица шестчленно семейство туристи получи симптомите висока температура, повръщане и диария в Хасково. Майката, двете й деца и дядо им дори бяха приети в Инфекциозно отделение със съмнения за хранително отравяне. В крайна сметка се оказа, че те най-вероятно страдат от лятна вирусна инфекция.

За периода в региона има още два нови случая на туберкулоза и 8 на варицела.

РЗИ: Англичанка, двете й деца и дядо им са били в Инфекциозно със съмнение за хранително отравяне

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
24.07.2019 10:13 10:13

Дано на никого не се налага да остава да лежи в Инфекциозно отделение: лоши условия-стаите са с олюпена мазилка, с мухъл, дават ти мръсни чаршафи при настаняването(използвани и неизпрани от друг пациент).А по-голямата част от персонала-нелюбезен, дори груб.Имат малко пациенти,а се правят,че имат много работа,за да не им обръщат внимание и да им сменят навреме системите.По цял ден клюкарстват по стаите,защото „имат много работа”.

Back to top button