Хасково

Хванаха прасета без документи на животинския пазар в Хасково, при нов случай ще ги умъртвяват незабавно

Търговци с неидентифицирани прасета са били засечени на животинския пазар в Хасково през уикенда, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните на поредната епизоотична комисия заради африканската чума по свинете в областна администрация.

Сега на търговците били съставени 4 акта. Те нямали и пътни листове за транспортирането на животните, отгледани в задни дворове. Тук глобата е от 500 до 1000 лв. От Агенцията предупредиха, че в усложнената обстановка в страната с много огнища на чума в Северна България, ако бъдат хванати неидентифицирани прасета в Хасковско, те незабавно ще бъдат евтаназирани.

Прасета

Вече са свикани общинските епизоотични комисии, като е започнало броенето на прасетата по задните дворове. Очаква се до другата седмица вече всички животни по общините да са преброени.

От Областно пътно управление докладваха пред областния управител Станислав Дечев, че са започнали почистването на републиканските пътища и местата за престой, както и 20-километровата зона преди ГКПП „Капитан Андреево“. Купен е и препарат, с който при нужда ще се извършва дезинфекция.

От Горското стопанство са разговаряли с ловците да са бдителни за болни животни. Предстоят нови срещи, на които да се планува отстрел на дивата свиня.

Засега в Хасковска област няма данни за заразени животни. Няма и забрана за транспортирането на животни. Специалистите успокоиха, че хората не боледуват от това заболяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Човешка чума
Човешка чума
24.07.2019 16:56 16:56

Границата на търпимост на българите е много висока, но засегнати са не само българи, а турци и цигани. Утре това ще доведе до война, помнете ми думата. Ачлността никому не е довела до добро място, а тази чума се нарича АЛЧНОСТ!

Анонимен
Анонимен
24.07.2019 19:10 19:10

BRAVO DOBRE KAZANO AMA MNOGO SPAT LI SPAT

valeri
valeri
24.07.2019 21:55 21:55

Vsichko e diversia otvan zashto vsiaka zima gripniat virus idva ot zapad nasam a ne obratno….

Back to top button