Спорт

Националките с 4 хандбалистки от Хасковско тренират за Европейското в „Спартак“

Националният отбор на България по хандбал за девойки до 17 г. е на двуседмичен лагер в Хасково преди Европейското първенство в Грузия.

Хандбалистките тренират двуразово в спортна зала „Спартак“. В състава са 3 момичета от „Хасково“ – Лорета Радославова, Василена Шомова и Катерина Ванчева. В състава е и свиленградчанката Жаклин Петкова.

Хандбал

В националния отбор са още 4 хандбалистки от Габрово, по 2 от Сливница и Бургас и по една от Велико Търново, Панагюрище и Свищов. Старши третьор е Петя Панчева (Габрово), а нейни помощници са Ирина Миладинова (Хасково) и Тефик Парафитов (Свиленград). От треньорския щаб са доволни от старанието на състезателките и допълниха, че това е силен набор за България.

В състава са още четири състезателки на „Бъки“ (Габрово) – вратарката Преслава Стойчева, Мари Томова, Стефани Петрова и Иванела Арнаудова, „Ники спорт“ (Сливница) – Анита Костадинова и Симона Петрова, „Албатрос“ (Бургас) – Калина Бакалова и Иванина Петрова, „Етър 64“ (Велико Търново) – Веселина Иванова, „Нове 99“ (Свищов) – Кристина Цветанова, „Панагюрище“ – Катрин Чочева.

Хандбал

Петък, събота и неделя хандбалистките ще са в Северна Македония за контролни срещи с домакините. След това се връщат в Хасково и в сряда заминават за Грузия. Нашите са в една група със Сърбия, Гърция, Фарьорски острови и Украйна. Амбициите са за спечелването на медал.

Хандбал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.07.2019 21:41 21:41

И трудно ли беше да се изпише целия състав- а ако не го знаете не пишете нищо

Анонимен
Анонимен
24.07.2019 21:51 21:51
Отговор до  Анонимен

много акъллии, много нещо се навъдихте, брей

Йорданова
Йорданова
25.07.2019 14:16 14:16

Успех на всички момичета!
Нека да защитят името на България!

Back to top button