Ивайловградчани се жалват от некачествени дърва за огрев

Регион

Сигнали за некачествени дърва за огрев са подали жители на община Ивайловград до кмета Диана Овчарова.

Градоначалникът написа в профила си във фейсбук, че хората се оплаквали, че доставените им дърва били тънки и сухи. Овчарова лично е проверила и двата случая и се оказало, че сигналите на хората са основателни.

Кметът е провела работна среща с директора на Държавно горско стопанство – Ивайловград инж. Янев във връзка със започналото снабдяване на местното население с дърва за огрев за новия отоплителен сезон.

„Считам за недопустимо възрастни хора, които с толкова лишения заделят от пенсията си, за да имат топлина през зимата да получават лоша, суха и некачествена дървесина за огрев, да се чувстват излъгани и неудовлетворени, а едновременно с това частните фирми да получават качествената дървесина. Нищо против фирмите, но… преди това трябва да снабдим и помислим приоритетно за местното население“, казва Овчарова.

Тя е получила уверение от директора на Горското, че следващ такъв случай няма да има. Кметът призовава ако има други ощетени да сигнализират на денонощния телефон на общината 0885 50 40 10. Сигнали могат да се подават и чрез кметовете на кметства. Общината ще поеме ангажимент некачествено доставена дървесина да бъде връщана в Държавното горско стопанство.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.