Хасково

Камарата на архитектите с жалба до КЗК срещу поръчката за парка зад ДНА в Хасково

Камарата на архитектите в България е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на община Хасково да обяви обществена поръчка за парка зад ДНА, става ясно от образувано производство от КЗК. Иска се налагане на временна мярка.

От общината съобщиха малко преди 17 часа, че нямат получено писмо от КЗК за временно спиране на поръчката до приключване на производството. Ако такова пристигне, поръчката ще бъде спряна. Иначе, в петък трябва да бъдат отворени офертите на кандидатите.

Haskovo.info припомня, че наскоро архитектите се обявиха срещу обществената поръчка за инженеринг – проектиране на терена зад ДНА, където да се изгради парк. Хасковските архитекти изразяват категоричното си несъгласие съдбата на един толкова важен и ключов за бъдещото развитие на града обект, да бъде решавана „на инженеринг“. Хасковските архитекти настояват за нов публичен и открит конкурс.

Както Haskovo.info писа, жалба до КЗК вече спря временно процедурата по пряко договаряне за Общия устройствен план на Хасково.

Хасковски архитекти се обявиха срещу обществените поръчки за Общия устройствен план и парка зад ДНА

Жалба до КЗК спря процедурата за Общия устройствен план на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дяволчето Фют
Дяволчето Фют
25.07.2019 23:18 23:18

Парк… Не змии, а скоро ЛАМЯ ще се засели там, докато целокупно Хасково с все архитектите и градоначалниците си се чеше по простите китари и чака отговори от разни комисии. Мераците за това място са повече от желанието да стане нещо, за това. Всяка овластена дребна душица мастурбира над снимката му, с желание за приватизация. Те за това е толкова диво.

Back to top button