Регион

Автомобил за телемедицина и оборудване за подобряване качеството на водата вече са в Димитровград

Димитровград вече разполага със специализиран автомобил за отдалечена диагностика, съобщават от общината.

ПроектиСпециализираното оборудване е по трансграничен проект с Гърция. Доставено е и започна инсталирането както на апаратурата, така и на сървърите и софтуера за нейната работа. Оборудването е инсталирано в специално оборудван автомобил Ивеко с рампа за трудноподвижни пациенти и представлява работна станция за отдалечена диагностика на пациенти.

Специализираната медицинска апаратура включва: телемедицински стетоскоп, монитор за витални показатели, 12-канален PC-базиран ЕКГ апарат, ултразвукова коремна сонда с USB, отоскоп, модерен рентгенов апарат, система за видеоконферентни разговори, компютърни и сървърни конфигурации и др.

Сега тече процедурата по избор на медицински екипи, които ще ползват специализирания автомобилПроекти за извършване на отдалечена диагностика – периодично ще бъдат посещавани населените места в община Димитровград, където на място ще се извършват медицински прегледи с опция за провеждане на консултации със специалисти различни болници в страната в реално време.

По друт проект с Гърция за подобряване качеството на питейната вода вече е монтирано оборудването. То е инсталирано на пет места в общината и цели осъществяването на мониторинг на качеството на питейната вода. Станциите са на магистрални водопроводи в кварталите „Габера“, „Славянски“, „Марийно“, „Черноконево“ и на обект на ВиК до моста на река Марица. Измервателните станции съдържат: модули за измерване на pH, ORP (окислително редукционен потенциал), температура, дебит, налягане, свободен (остатъчен) хлор, контрол на потока на водата през измервателната клетка. Оборудването е с вграден WEB сървър за базова визуализация. Всички данни се предават чрез интернет и се визуализират в реално време в центровете за наблюдение.

Проекти

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.07.2019 12:14 12:14

Кмет-мечта!
Защо и Хасково си няма такъв,че берем ядовете на този дъртак?!?

Back to top button