Регион

Симеоновградчани: Искаме чиста вода редовно! ВиК: Нужни са милиони

Среща на граждани на Симеоновград с ръководството на ВиК – Хасково, организирана от общината отново постави на дневен ред проблемите с водата в района.

Водата в Симеоновград е забранена за пиене от 2007 година заради високо съдържание на манган. През годините на много места водопроводите са компрометирани, което пък води и до много аварии. Затова много честа хората остават без вода, а когато дойде тече мътна и дори черна.

Тези проблеми за пореден път ги накараха да търсят отговори от институциите. Затова и беше инициирана среща тази вечер. На нея освен жители на града присъстваха и хора от околните села, където пък безводието е почти постоянно през лятото, оплакаха се те.

Преди време са били отпуснати пари за проучване за нови кладенци с достатъчен дебит и качество на водата, но такива не са открити, стана ясно на срещата. Затова и единственият вариант е пречиствателна станция и смяна на водопроводите, обясниха от общината и ВиК. Това обаче по груби сметки ще струва милиони, вероятно поне 10, обясни управителят на водното дружество Тодор Марков.

Води се преписка с МРРБ, които единствено биха могли да отпуснат такива пари, но засега няма положителен отговор, допълни кметът Милена Рангелова.

Защо плащаме близо 3 лева за кубик вода, след като тя не става за пиене, попитаха още хората на срещата. Отговорът обаче беше, че няма вариант цената да бъде намалена. Поне не била вдигана от години, казаха представителите на ВиК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.07.2019 20:33 20:33

Нали зехме фърчила. За кво ви е вода. Следващите избори пак отидете за гъби. Да ви еба мамата проЗта

Back to top button