При пиянски запой: изхвърлиха телевизор през прозорец, двама вилняха с брадва в заведение

Регион

След пиянски запой и агресивно поведение двама димитровградчани са арестувани от полицаите.

Компанията изпила голямо количество алкохол още след обяд на 22 юли в дома на единия от провинилите се, като във вихъра на купона един от мъжете изхвърлил телевизор през прозореца на жилището.

Около 17 часа двама от пияните влезли с брадва и бутилка алкохол в заведение за хранене на булевард „Димитър Благоев“. Те започнали да псуват мъже на съседна маса, като замахнали с брадвата и едва не ударили една от служителките в заведението. Хора извикали полиция и двамата хулигани били задържани.

Единият е глобен от Димитровградския районен съд по Указа за борба с дребното хулиганство с 400 лв., а другият е наказан със задържане за 3 денонощия в ареста. Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

2 коментара

    • Указа за борба с дребното хулиганство е от 1963г.Съдиите работещи с тази материя не са били родени.Неправилно се интерпретира едно действие или проява и по този начин лицето Х размахвало брадва в питейно заведение срещу хора е осъдено по този Указ.Има много спорове за разликата между Указа и чл.325ал1 от НК/ т.н. едро хулиганство/ – къде е границата между действието и проявата. И накрая прокурора за да не се занимава с дела дава устно разпореждане да се кара по Указа.А,в случая,четейки статията,ако правилно е отразена си е чисто “ едро хулиганство „.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.