Любопитно

От Боливуд оглеждат Хасково за снимки на индийски филми

„Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия“, заяви Пуджа Капур, посланик на Индия в България при срещата си с кмета Добри Беливанов, съобщават от общината.

„Не се страхувайте от размера на Индия, има много неща, които да правим заедно“, посочи Капур. По думите й Хасково би могъл да си сътрудничи със средни и малки индийски предприятия. Предстои анализ на идеите за сътрудничество, като има вариант в Хасково да се снимат индийски филми. Боливуд вече има подобни проекти, реализирани в Испания и Австрия. „Надявам се следващият индийски филм да е сниман в Хасково“, каза още посланикът. Тя подчерта че има вариант за обучение на български кадри в туризма в Индия, която се слави като една от страните в Азия, предлагаща най-добри туристически услуги.

Беливанов благодари за проявения интерес към Хасково и представи възможностите на региона за сътрудничество с Индия. Той каза, че в Хасково вече са били представители на Боливуд за да се запознаят на място с условията за евентуални снимки на филм. Има интерес и към сградата на недостроения „Хирургически блок“.

Председателят на Балкано-индийска бизнес асоциация Красимир Ангелов сподели, че има идея за идграждането на Логистичен център в района на Хасково, откъдето индийските стоки и услуги могат да навлязат в Европа. За изграждането на този център ще се разчита на помощ от Индия.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button