Почернените близки на Мирослав Петков вече година чакат възмездие

Хасково

Година от смъртта на 30-годишния техник Мирослав Петков отбелязаха днес неговите роднини и близки.

След гробищата и църквата, където беше отслужена панихида, те се събраха пред офиса на „Булсатком“. Там почернените близки запалиха свещи, поднесоха цветя и паднаха на колене за минута мълчание в памет на младия мъж.

Haskovo.info припомня, че преди година техниците от компанията бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на авария след паднал гръм. Ток удари и уби Петков.

Помен

Инспекцията по труда направи проверка, която констатира, че не е приложена писмена инструкция за безопасна работа на производителя за използваните съставни устройства или вътрешна инструкция с цел предварително информиране за избягване на рисковете за живота и здравето на работниците при работа с електрически ток. За това на фирмата е съставен и връчен акт. Второто предписание за фирмата е да се осигурят подходящи квалификационни обучения по електробезопасност на работещите. Те трябва да залегнат като задължително условие в длъжностните характеристики на работещите. На следващо място трябва да се преразгледа оценката на риска и да се предприемат адекватни мерки за отстраняването му.

Помен

„Булсатком“ беше глобена от Инспекцията с 10 000 лв. Семейството на Мирослав не е удовлетворено от това. Те заявиха, че вече цяла година чакат държавата да установи и накаже виновника за смъртта на момчето им. След като това не става, те са решени да заведат гражданско дело срещу компанията.

6 коментара

 • А бе бълха ди ухапала 10 бона глоба и на всичкото отгоре обжалват мишките КРЪВНИНААААААА!!!!! Не глоба на почерненото семейство да се даде нещо не, че ще го върнат но все пак е нещо

 • Как един мишок от Булсатком не излезе на улицата с опечалените близки?
  Как никой колега не отдели време и финанси за 2 карамфила и да сведеде глава?
  Замислете се всеки един от Вас можеше да е на неговото място преди година и вашите семейства да са почернените… Срамота!!!

 • Големите компании в България възприемат работника като роб .Хвърля се някакво минимално заплащане и за него работника е длъжен да е всичко във фирмата да работи извънаредно да съчетава няколко длъжностти . Да мълчи и да е доволен . Ако възразиш ставаш неудобен разни спуснати с балонче шефчета почват да те глобяват за това и онова и да ти тровят нервната система

 • БУЛСАТКОМ – убийци !!!
  Поемете си отговорността, това не е първия инцидент с техник-знаете го !!!
  Почивай в мир Мирко.

 • Срамота!! Еее просто няма такава държава никъде как може да не си поемат отговорността? Как може да се крият и да мълчат, това момче е бил техен работник така ли се отблагодаряват за неговия труд не ви ли е срам?? Нямат ли капка съвест?? Обжалвате някаква мизерна за вас сума, а кой ще върне момчето на тези хора кой?? Кога пак ще видят неговата усмивка кога пак ще го прегърнат??
  НЕ БЯГАЙ ТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ ПОЕМЕ ТЕ СИ Я…!!!

 • Искаме справедливост искаме Булсатком да си поемат отговорността за станалото знаеме че няма да го върнем, няма да го прегърнем няма да е с нас вече но това не означава че трябва да се примиряваме и да мълчим и вие нещасници такива да си мислите че ще ни победите не няма няма да се примирим че заради вас и вашата безоотговорност загубихме любим човек за нас ще горите в ада така както ние сега горим ще има справедливост рано или късно ще си поемете отговорността.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.