Хасково

Почернените близки на Мирослав Петков вече година чакат възмездие

Година от смъртта на 30-годишния техник Мирослав Петков отбелязаха днес неговите роднини и близки.

След гробищата и църквата, където беше отслужена панихида, те се събраха пред офиса на „Булсатком“. Там почернените близки запалиха свещи, поднесоха цветя и паднаха на колене за минута мълчание в памет на младия мъж.

Haskovo.info припомня, че преди година техниците от компанията бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на авария след паднал гръм. Ток удари и уби Петков.

Помен

Инспекцията по труда направи проверка, която констатира, че не е приложена писмена инструкция за безопасна работа на производителя за използваните съставни устройства или вътрешна инструкция с цел предварително информиране за избягване на рисковете за живота и здравето на работниците при работа с електрически ток. За това на фирмата е съставен и връчен акт. Второто предписание за фирмата е да се осигурят подходящи квалификационни обучения по електробезопасност на работещите. Те трябва да залегнат като задължително условие в длъжностните характеристики на работещите. На следващо място трябва да се преразгледа оценката на риска и да се предприемат адекватни мерки за отстраняването му.

Помен

„Булсатком“ беше глобена от Инспекцията с 10 000 лв. Семейството на Мирослав не е удовлетворено от това. Те заявиха, че вече цяла година чакат държавата да установи и накаже виновника за смъртта на момчето им. След като това не става, те са решени да заведат гражданско дело срещу компанията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бивш слижител
Бивш слижител
28.07.2019 12:30 12:30

А бе бълха ди ухапала 10 бона глоба и на всичкото отгоре обжалват мишките КРЪВНИНААААААА!!!!! Не глоба на почерненото семейство да се даде нещо не, че ще го върнат но все пак е нещо

Да почива в мир!
Да почива в мир!
28.07.2019 16:52 16:52

Как един мишок от Булсатком не излезе на улицата с опечалените близки?
Как никой колега не отдели време и финанси за 2 карамфила и да сведеде глава?
Замислете се всеки един от Вас можеше да е на неговото място преди година и вашите семейства да са почернените… Срамота!!!

Идиот патриот
Идиот патриот
28.07.2019 17:31 17:31

Големите компании в България възприемат работника като роб .Хвърля се някакво минимално заплащане и за него работника е длъжен да е всичко във фирмата да работи извънаредно да съчетава няколко длъжностти . Да мълчи и да е доволен . Ако възразиш ставаш неудобен разни спуснати с балонче шефчета почват да те глобяват за това и онова и да ти тровят нервната система

Тодоров
Тодоров
28.07.2019 22:15 22:15

БУЛСАТКОМ – убийци !!!
Поемете си отговорността, това не е първия инцидент с техник-знаете го !!!
Почивай в мир Мирко.

Just meee
Just meee
29.07.2019 1:01 1:01

Срамота!! Еее просто няма такава държава никъде как може да не си поемат отговорността? Как може да се крият и да мълчат, това момче е бил техен работник така ли се отблагодаряват за неговия труд не ви ли е срам?? Нямат ли капка съвест?? Обжалвате някаква мизерна за вас сума, а кой ще върне момчето на тези хора кой?? Кога пак ще видят неговата усмивка кога пак ще го прегърнат??
НЕ БЯГАЙ ТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ ПОЕМЕ ТЕ СИ Я…!!!

Теодора
Теодора
30.07.2019 16:07 16:07

Искаме справедливост искаме Булсатком да си поемат отговорността за станалото знаеме че няма да го върнем, няма да го прегърнем няма да е с нас вече но това не означава че трябва да се примиряваме и да мълчим и вие нещасници такива да си мислите че ще ни победите не няма няма да се примирим че заради вас и вашата безоотговорност загубихме любим човек за нас ще горите в ада така както ние сега горим ще има справедливост рано или късно ще си поемете отговорността.

Back to top button