Хасково

След 3 месеца чакане Здравната каса най-после отговори за операцията на малката Христиана в Германия

След 3 месеца чакане родителите на 4-годишната Христиана от Хасково най-после получиха отговор от Националната здравноосигурителна каса в София за отпускане на средства за операция на детето им в Германия.

Отговорът е положителен – Касата ще финансира поставянето на шини, консумативи и престоя в болницата, съобщи за Haskovo.info майката на момиченцето Добринка Трендафилова.

Както Haskovo.info писа, от раждането си Христиана е по доктори. В крайна сметка диагнозата е липса на предни кръстни връзки на колената. В болница в Германия могат да помогнат на детето с операция, за която ще са нужни около 40 000 лв. Първо ще бъдат поставени шини, а след година и половина ще бъде направена нова операция за самите кръстни връзки.

Сега Христиана ще бъде приета в германската болница на 12 август. Родителите й са доволни от положителното развитие на нещата. Те обаче призовават Касата да реагира по-бързо, защото не за всяко дете може да се чака по 3 месеца – има и спешни случаи. Според тях документите трябва да се разглеждат максимум за месец.

4-годишната Христиана вече втори месец чака отговор от Здравната каса за операция в Германия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button