Хасково

Обучиха 30 тинейджъри от рискови групи

Децата в проекта30 ученици от хасковските основни училища „Св. св. Кирил и Методий“ и „Никола Вапцаров“ участваха в няколко обучения по проекта на местния клуб Юнеско „Силата на моето Аз е да знам и мога“. Той е насочен към запознаване на децата от 11 до 15 години от така наречените „рискови групи“ с техните права и изграждането у тях на устойчиво поведение в случай на нарушаването им, съобщи за Haskovo.info ръководителката на проекта Венета Антонова.

7 доброволци от клуба бяха включени в практически занимания чрез методите на Образователния театър. Целта бе да се създадат умения у децата за справяне с рискови ситуации като отвличане, отпадане от училище, въвличане в просия или проституция.

Предстои подготовката на спектакъл от разработените театрални етюди. Ще бъде организиран и форум, на който класни ръководители и представители на заинтересованите институции в Хасково ще бъдат запознати с практическо помагало за работа с деца от рискови групи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button