Хасково

Младежи не стават доброволци, защото не се плащало

Участниците в обмена„Младите хора са пасивни и нямат информация как да оползотворяват свободното си време, затова трябва да се повиши вниманието им към социалните дейности, за да се възпитават да бъдат доброволци„, казаха пред Haskovo.info младежи от Международния доброволчески център в Хасково, които преди дни се завърнаха от обмен в Холандия.

До този извод са стигнали и останалите участници във форума от Дания, Италия, Естония и Холандия. В обмена България бе представена от трима хасковски младежи и техния ръководител Лили Георгиева. Инфраструктура, алкохол, наркотици, грижа за здравето и европейско гражданство са само част от темите, по които младежите са дискутирали. 

Женя Младенова (в дясно)

Женя Младенова (в дясно)

„Младите хора не искат да станат доброволци, защото обществено- полезни дейности не се заплащат„, коментира пред Haskovo.info Женя Младенова. Тя е ученичка в 10 клас в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково. Женя е най- младият ни представител, участвал в международния обмен в Холандия. Тя е доброволец от половин година и това е втория форум извън България, в който участва. Приятно й е да се среща и да общува с нови хора, да се запознава с нови култури

Следващото предизвикателство пред Младежкия доброволчески център в Хасково е домакинството им на международен обмен на младежи от Холандия, Дания, Естония и Италия през октомври. В рамките на гостуването на чуждестранните доброволци ще бъде разработена книжка и брошура като наръчник за младия политик. Амбициите на доброволците е да направят младежки съвет, който да работи заедно с Общински съвет Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button