Хасковлии с протестна подписка: искат паркоместа на улица „Липа“

Хасково

Протестна подписка до общината са подали вчера живеещите в блокове 49 – 51 с 50 домакинства на улица „Липа“ в Хасково.

Хората се жалват, че местата за паркиране пред блоковете им са малко. Ситуацията се влошила и със започването на строеж на жилищна кооперация в съседство. Преди седмица строителят е заградил имота си и разлепил бележки да не се паркира до оградата.

Протест

Протестиращите настояват местата им за паркиране да останат, както са били досега, защото нямало къде другаде да оставят колите си. „Ние дойдохме да живеем в края на града, за да е по-спокойно и да имаме къде да паркираме. Вместо това се получава обратното. В същото време живеещите в центъра на града имат места за паркиране. Улицата пред нашите блокове е два пъти по-тясна – ако паркираме на нея ще се затапи съвсем“, жалват се хората. Те искат общината да се намеси и да им разреши проблема.

От кметството потвърдиха пред Haskovo.info, че жалбата е получена. Сега тя е препратена за разглеждане от Архитектурата.

Инвеститорът Недко Несторов заяви пред Haskovo.info, че е израснал в квартала и познава повечето хора там. Той каза, че е купил имота преди 10 г. от частни собственици. Има разрешително за строеж и ще изгражда 5-етажна жилищна кооперация. Строителството щяло да започне до седмица или две. По време на работата хората щели да могат да си паркират колите, както досега. След това обаче към кооперацията щяло да има гаражи, които хората ако искат можели да си купят и да оставят колите си в тях.

11 коментара

 • по дърветата е забранено да се поставят табели, първо от там започнете и ще разберете колко уважават закона тези нови инвеститори. и не е недко несторов човека вижте в другия сайт кои са хората и тогава хората от липа да пият една студена вода

  • Тъпите комунисти са виновни, защото са строили с гъза си, без даже да предполагат че един ден хората ще могат да си купуват коли без проблем. Милиционери прости!!!!

  • Както се оказва, комунизъма е бомба със закъснител. Като управляват неграмотните после май и сто години не стигат, на някои места и трева не никне.

 • Искат парко места за колите си Ясно им е че това е частен имоти нямат право да се бъркат на собственика на имота Е за това трябваше да мислят когато преди 30 г гласуваха за СДСи викаха до ПОСИРАНЕ СДС СДЗС СДС Хайде сега СДС да им направи паркинг Общината нищо не може да направи щото частната собственост е НЕПРИКОСНОВЕНА по Конституция Изходът е един –-Да поит по една студена вода

  • Тъпите комунисти са виновни, защото са строили с гъза си, без даже да предполагат че един ден хората ще могат да си купуват коли без проблем. Милиционери прости!!!!

 • Българина е моралист само когато го ощетиш с нещо. Когато той ощетява някого – гледа надменно. Ей това е Българина. Говедо

 • Ами елате да видите как живеем в центъра и дали ще паркирате без да си платите, тогава разправяйте небивалици.

  • ЕМИ НАЛИ ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ. ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА. ЕДИН ЕБЕ ДРУГ И МУ ВЗЕМА ПАРИТЕ

 • Колкото повече намалява населението, толкова по-неистово се строи. Ще кажеш че имаме двуцифрен прираст. 5 етажна кооперация. Ще напълнят квартала с цървули от джендема, чакмаци и помпидури.

 • Не само намалява населението, ами и по – оправните моми се зажениха със заможни момци от центъра, та живущите в Куба съвсем намаляха!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.