Спорт

Девет състезатели по спортно ориентиране се завърнаха от лагер и 4 състезания в Родопите

Девет състезатели на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се завърнаха от 5-дневен подготвителен лагер и четири състезания в Родопите, съобщават от клуба.

Миналите четвъртък и петък в село Буйново в близост до Ягодинската пещера се проведоха нощен и дневен старт за Купа „Родопея“, в който наред с хасковлии се състезаваха още 70 участници от 18 клуба. Състезанието се проведе из улиците и покрайнините на родопското село, което се характеризира със стръмен и труден терен. Въпреки това хасковлии заеха призови места – при 14-годишните момчета Димчо Фарталев е втори и в двата старта, а при 12-годишните момичета Христина Дюлгерова е трета също в двата старта. При ветераните Тодор и Добри Топалови са съответно втори и трети в нощния старт и трети и първи в дневния.

Ориентиране

В събота и неделя беше състезанието за Купа „Тренера“, организирано от Клуб „Карлък“ – Смолян в околностите на хижа „Смолянски езера“. В това състезание хасковлии постигнаха още по-добри резултати – Даниел Йорданов – М12 е първи, Димчо Фарталев в М14 е трети, Христина Дюлгерова в Ж12 и Дияна Янева в Ж14 са първи и Ивана Йорданова в Ж14 е втора.

След няколко дни почивка състезателите на „Компас 1994“ заминават за големите стартове за Купа „България“, които ще се проведат в Средна гора на 8 км от СПА центъра Стрелча.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button