Хасково

245 000 избиратели гласуват в 466 секции в област Хасково

Димитър Велев

Димитър Велев

246 935 са избирателите в хасковска област по списъците за вота за Народно събрание в неделя, изготвени от ГРАО. Това е с над 12 000 повече отколкото на изборите за Европейски парламент миналия месец.

Причината е, че на 5 юли ще могат да гласуват всички български граждани, докато преди месец това можеха да направят само тези, които са живели на територията на страна от Европейския съюз през последните 3 месеца.

466 са избирателните секции на територията на областта. 151 от тях са в община Хасково, съобщи днес председателят на РИК Димитър Велев. Възможно е в последния момент да бъде разкрита секция и в следствения арест. Условието за това е да има повече от 20 избиратели.

Три подвижни урни са заявени досега в районната избирателна комисия. Те са в Минерални бани. За да гласуват в дома си инвалидите трябва да представят решение от ТЕЛК.

Около 5 000 застъпници са регистрирали досега партиите в РИК Хасково, информираха още от комисията. Продължава и практиката политическите сили да променят непрекъснато членовете на секционните комисии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button