Хасково

Треньор на националния отбор изпита хасковските кандидат-спасители

СпасителитеСпециалистът от БЧК-София и треньор на националния отбор по морско спасяване Борис Захариев участва в комисията, която днес оцени качествата на желаещите да станат спасители.

Практическият изпит бе предшестван от едномесечен курс по водно спасяване, организиран от хасковската червенокръстка организация. Петима от 33-мата курсисти  не се явиха на препитването. Само две бяха жените, осмелили се да се пробват за спасителки – Антония Николова и Иванка Миткова. 

Борис Захариев

Борис Захариев (от ляво)

16 от обучените младежи  кандидатстват и за морски спасители, където се изисква по-голяма издръжливост. Нормативите, които трябваше да бъдат покрити на изпита бяха плуване 50 метра, извличане на манекен, плуване с плавници, извличане на удавник с въже и техники на спасяване, както и тест по медицинска подготовка и техника на спасяване.

„Основен проблем при подготовката на бъдещи спасители е липсата на закрит плувен басейн през студените месеци на годината. Ако това се промени, можем да организираме поне по 2-3 курса за спасители в годината„,  коментира пред Haskovo.info специалистът в областната структура на БЧК Антон Налбантов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
brigante
brigante
16.03.2010 20:53 20:53

все пак някаква инфо се дава! браво!

qko
qko
10.07.2010 22:11 22:11

първата снимка е от миналата година

brigante
brigante
16.03.2010 20:53 20:53

все пак някаква инфо се дава! браво!

qko
qko
10.07.2010 22:11 22:11

първата снимка е от миналата година

Back to top button