Хасково

Търсят фирма за отводняването на улиците „Габрово“ и „Дунав“ в Хасково

Обществена поръчка за отводняването на парк „Куба“ по улиците „Габрово“ и „Дунав“ обявиха от община Хасково.

Там се предвижда изграждането на допълнителни канализационни клонове, които да улавят дъждовната вода на няколко етапа и да се избегнат наводненията. Предвидено е монтиране и на стоманена тръба ф1000 за хоризонтално сондиране под улица „Дунав“, полагане на отводнителен бордюр по улиците „Дунав“ и „Габрово“, изграждане на напречни дъждоприемни решетки, както и събирателни и ревизионни шахти.

Прогнозната стойност на поръчката е 210 840 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 23 август.

Haskovo.info припомня, че на юлската сесия общинският съвет прие предложението на кмета Добри Беливанов в бюджета да се заделят 260 000 лв. за отводняването на двете улици. В общинския съвет беше постъпила жалба от живеещи на улица „Габрово“ след последното наводнение от проливния дъжд на 28 юни. Особено тежка беше ситуацията там в нощта на 1 срещу 2 юни, когато над Хасково се изляха над 62 литра дъжд на квадратен метър. Водата достигна 2 метра и заля гаражи и приземни етажи на къщите – унищожено е имущество. Жалби има и до общината. За отводняването пък има готов проект със строително разрешително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button