Регион

Близо 1.3 млн. контрабандни цигари задържаха през юли на Капитан Андреево

Близо 1.3 млн. безакцизни цигари, 102 кг. тютюн за пушене и 51 кг. тютюн за наргиле са задържали през юли митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Иззети са близо 43 000 кутии цигари, закупени от Турция от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода „анализ на риска“, при щателни митнически проверки са открити 420 000 безакцизни цигари.

При един от случаите на 26 юли при проверка на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция митничарите откриват 290 кутии безакцизни цигари от три марки, с надпис Duty free. Шофьорът на камиона, български гражданин е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина и зад сандъка с инструменти на ремаркето.

В същия ден на „Капитан Андреево“ са иззети общо 2219 кутии безакцизни цигари при митнически проверки на влизащи в страната леки коли, за което са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение и 54 разписки за задържане на декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос от 2 кутии цигари.

При проверки на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа на 27, 28 и 29 юли митничарите откриват 610 кутии недекларирани цигари. Те са били укрити в естествените кухини зад задните седалки, в хранителни продукти и сред дрехите, в личния багаж на пътниците. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари през държавната граница.

Един коментар

  1. И кое е контрабадното не разбирам, ами затворете границити и никои нищо няма да си купи с пари и да ги обвиняват хората за контрабанда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button