Хасково

Прокуратурите в Хасково и Харманли с писма срещу натиска върху ВСС

Магистратите и служителите от Хасковската окръжна прокуратура и Харманлийската районна прокуратура се обявиха срещу всякакви прояви на натиск и политическо вмешателство върху правото на Висшия съдебен съвет като легитимен орган да проведе процедурата и да избере главен прокурор на България.

Те са изпратили становища до пленума на ВСС, като 20 подобни от страната са публикувани на сайта на институцията.

От хасковската прокуратура изразяват увереността си, че процедурата за избор ще бъде проведена от ВСС в пълно съответствие с изискванията на Конституцията и Закона за съдебната власт. „Уважаваме правото на членовете на ВСС, за които сме гласували демократично, да номинират и избират главен прокурор в съответствие с професионалните и нравествените качества на номинирания“, се казва още в становището.

В писмото си прокурорите от Харманли дори се обявяват в подкрепа за номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. „Считаме, че Иван Гешев – заместник на главния прокурор, като кандидат за главен прокурор и прокурор с дългогодишен стаж и професионален опит от състава на прокуратурата отлично познава нейните проблеми и знае как да допринесе за нейното усъвършенстване. Убедени сме, че кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор е подходящата и в пълна степен отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за ръководител на прокуратурата“, се казва в становището.

3 коментара

  1. Браво! Не може шепа неосъществени кресльовци да диктуват с натиск и планени протести какво ще става в прокуратурата

  2. Всички сте гербаджии щом Това ви е желанието да изберете протежето на мафията а защо не коментираме факта че много дела се водят в Хасково поради факта че тук е най-корумпирания съд и всеки платил излиза чист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button