26 студенти по медицина са на стаж в МБАЛ – Хасково, млад лекар започна в Хирургия

Хасково

26 студенти по медицина са на стаж в МБАЛ – Хасково през лятото, съобщиха за Haskovo.info от болницата. В почти всички отделения на болницата има стажанти.

Сред тези в Хирургично отделение са Селинай Чауш, Енис Хюсни и Владислав Стойчев. Селинай е в 3 курс в Медицинския университет в София. Тя е от Хасково и трябва да изкара 15 дни в отделението. Студентката по медицина кара сестрински стаж, но наблюдава работата и в операционната. Желанието й е да остане да работи в България. Енис също е от Хасково, а Владислав е от Дулово – двамата са четвъртокурсници в Медицинския университет във Варна.

От вчера в отделението работи д-р Виктор Воев, който е на 26 г. от Хасково. Завършил е в Медицинския университет в Пловдив. Вчера д-р  Воев беше на обучението по спешна медицинска помощ, който болницата провежда по проект за 39 лекари.

Така младите лекари в хасковската болница вече са с един повече. Както Haskovo.info писа, младите лекари до 35 г. в Хасковска област през миналата година са едва 33 или 4.9% от всички лекари. За сравнение 47.5% от лекарите в региона са във възрастовата група между 55 и 64 г.

7 коментара

  • ДЕЯНЧО не ми пиши колко са на стаж а ги питай колко от тях ще останат в КОЧИНАТА наречена БЪЛГАРИЯ Стига с тия РОЗОВИ НОВИНИ

  • Най-големите корумпяги са в Урологията – некадърници и грубияни. Не влизайте там за нищо на света. Пожелавам на работещите там всичко най-най лошо.

  • Бать Янко не се притеснявай за името то е все със хубави новини лошите са все за герберите лонгури

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.