Строят 56 нови сгради със 173 жилища в Хасковско

Хасково

Строителството на 56 нови жилищни сгради е започнало през първото полугодие в Хасковска област, сочат данните на Националния статистически институт.

В сградите ще има 173 жилища с разгърната застроена площ 31 359 квадрата. Изграждат се и 73 сгради с друго предназначение с площ 29 177 квадрата. По-голямата част от жилищните сгради очаквано са започнати през второто тримесечие на годината – 42 със 144 жилища.

В същото време за първите 6 месеца на годината са издадени 62 разрешителни за строеж на жилищни сгради. Те са за 154 жилища с площ 21 780 квадрата. Другите сгради са 87 с площ 22 518 квадрата.

3 коментара

  • Градът опустява,апартаменти и къщи се продават,а те строят….
    Кой ще живее в новите жилища? „Бежанците“ вероятно.

  • И в Маджарово беше така…… След последното преброяване….. Нямало кой да брои. Надеждата умира последна

  • Очевидно има голям глад за жилища в Хасково. Града се развива. Наскоро хасковлии гласуваха че е най-добрият град за живеене, ей така, просто заради състезанието. Бил много зелен, красив и подреден. Изобщо каунска работа.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.