Номинираха за национална награда учителка от Димитровград

Любопитно

Евгения Хука–Вълкова, която димитровградчани знаят като дългогодишна учителка по руски език, е номинирана за националната награда на името на д-р Иван Богоров.

Отличието е учредено от Община Карлово и Съюза на българските писатели. С него се удостояват български и чужди автори за произведения на български език, с ярък принос в националната литература, написани с обич към книжовния език, завещан от д-р Иван Богоров.

За работата си като учител Евгения Хука става носител на орден „Кирил и Методий“. След пенсионирането си живее в град Хисаря. Автор е на пет стихосбирки и една в съавторство с брат си Николай Хука. Нейни стихотворения са включени в много литературни сборници. Както Haskovo.info писа, миналата година тя взе първа награда на международния литературен конкурс „Небесни меридиани“ в Израел. По стихове на Евгения Хука са композирани песни, една от които е „Наздравица“ в изпълнение на Илия Луков.

Наградата ще бъде връчена в Деня на народните будители.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.