Регион

Заместник-кметът на Минерални бани раздава бележки на гласували

БележкатаДесетина жалби са постъпили от началото на деня в Районната избирателна комисия. 5 от тях са проверени. Става въпрос за агитации и нарушаване на изборния процес, каза председателят на РИК – Хасково Димитър Велев. След извършена проверка е установено, че сигналите са неоснователни.

Според една от жалбите, проверена от РИК, пред секции с номера 11 и 12 в село Караманци заместник-кметът на община Минерални бани Юджел Юксел Лютви раздава на гласувалите избиратели документ с мокър печат на ДПС, подписан от секретаря на общината Кадир Муса. 

Бележката удостоверява кой е гласувал на парламентарните избори, на коя дата и къде. От ГЕРБ-Хасково коментираха, че по всяка вероятност този документ ще послужи на избирателя да удостовери, че е гласувал, за да му бъде платено.

Раздаването на документите се е извършвало пред членове на СИК-овете, както и застъпници на политически партии и техни представители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button