Хасково

Обвиненият от гръцките власти за съучастие в разстрела на бизнесмен поиска да бъде екстрадиран

Навършилият в ареста 34 години хасковлия Милен Райчев, който се издирва от гръцките власти за съучастие в разстрела на бизнесмен, поиска да бъде екстрадиран в южната ни съседка.

Това стана по време на заседанието на Окръжен съд – Хасково по искането на гърците. Райчев беше арестуван в Хасково преди десетина дни. Той се издирваше от април заради разстрела на бизнесмена Янис Маркис, който беше извършен на 31 октомври миналата година. За убийството беше задържан братът на Милен – Серафим Райчев.

Според заповедта за арест на гръцките власти Милен Райчев е бил заедно с брат си в колата по време на разстрела, посочи прокурорът по делото Николай Гугушев. Може да се предположи, че я е шофирал.

Пред съда днес Райчев заяви, че не живее в България вече 20 години. Имал бизнес в Холандия и Канада. Не можел да чете на български език, а само на английски. След това заяви желанието си да бъде предаден на гръцките власти.

Предстои 3-дневен срок, в който Райчев може да промени решението си. В петък съдът окончателно ще постанови решението си за екстрадирането му.

Милен Райчев отрича за убийството в Гърция, оставиха го в ареста

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button