Експерт ще проверява фейсбук-профила на майката на седмокласничка, съдена за клевета от учителка

Хасково

Съдът назначи техническа експертиза по делото за клевета и обида, което учителката Марияна Стоянова заведе срещу Диана Иванова – майка на седмокласничка в хасковското ОУ „Христо Смирненски“.

Вещото лице ще трябва да установи дали публикацията, за която се твърди, че е обидила преподавателката, изхожда от личния профил на майката, съдържанието й и други въпроси, отнасящи се по делото.

Haskovo.info припомня, че първото заседание по делото беше на 19 юни. Скандалът се е разразил през февруари в час по физическо възпитание и спорт. Момичето е присъствало в часа, но не е участвало в спортните занимания. Според майката детето й е било унижено пред два класа да дава обяснения, че не е разположено и за това не играе в часа. Учителката отрича да е унижавала момичето.

Последвали са телефонни разговори между учителката и майката, която работи като пресаташе на община Хасково. Стоянова твърди, че по телефона била наречена глупав учител. Иванова отрича да е нарекла така учителката. Имало и публикации на Иванова във фейсбук, които по-късно били свалени. В тях също пишело за глупав учител, от които Стоянова се засегнала. Майката пък твърди, че не е посочвала по име никого във фейсбук и не знае как учителката се е разпознала.

Заради личната обида в телефонния разговор Стоянова иска обезщетение от Иванова в размер на 1 500 лв., а заради публичната обида във фейсбук – 2 000 лв.

Днес пред съда бяха разпитани четирима свидетели – директорът на училището Венко Точевски, преподавателят по физическо възпитание и спорт Анжелина Тилева и работещите в община Хасково Анита Димитрова и Андрей Делиев.

Следващото съдебно заседание ще е на 14 октомври, когато трябва да е готова техническата експертиза.

11 коментара

  • interesno zasto sadiat maikata a ne ucitelkata koiato si pozvoliava da unijava dete. ako ne e viarno tova kak se razpoznava v publikacia bez ime za nesto koeto ne e stavalo uj……

   • И аз това се питам. Така са й подшушнали на учителката. Всеки днес търси начин да се прочуе, дори и с цената на личното достойнство.

 • Този на снимката Антон Попов е такъв корумпиран човек че той заслужава да е съден ще го направя на татарско кюфте този дебелак скоро

 • Интересно е защо това се нарича новина Сигорно защото майката която е сипела обиди и заплахи по учителката работи м общината. Иначе такива махленски караници никога нямаше да стигнат до новините. Но нали тази госпожа е важна клечка. Угаждат й.

  • Коя госпожа? Тая по физическо ли? Тя не е клечка, а пръчка и не важна, а обратното на градска.

  • Тоя боклук госпожа учителката и аз да съм ще я съдя!!!!!!Как ссмее да злепоставя детето!!!!!Това днешните са всичко друго не и учители!!!!!!

 • О,горкото мамино детенце….Скъпа майко,ти научи ли детето си,как да поговори с учителката,когато има причина да бездейства в час по физическо възпитание? Ако детето ти не беше малка кандидат-кифла,с високо вирнат нос,щеше тихичко и възпитано да обясни на учителката, защо не трябва да участва в часа. Дано учителката спечели делото,та да разберете,че училището не е гледачница за принцеси!

 • Със сигурност учителката няма да спечели делото. Мама работи на правилното място и е от правилната партия

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.