Регион

Дезинфекцират отбивките на магистрала „Марица“ срещу африканската чума по свинете

Всички паркинги по магистрала „Марица“ се дезинфекцират заради опасността от разпространение на африканска чума по свинете, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предписаните мерки срещу заразата ще се приложат и за републиканските пътища в Хасковска област, уточняват от АПИ и допълват, че се спазват указанията на Министерството на земеделието, храните и горите и на Българската агенция за безопасност на храните.

Дезинфекцират се и републиканските пътища на територията на Кърджалийска област и всички автомобили на ГКПП „Маказа“ на вход за България, през който влизат и множество коли от Турция. Това увери областният управител на Кърджали Никола Чанев, който разговаря със зам.-областния управител на гръцката периферия Източна Македония и Тракия инж. Никос Цаликидис. Той пък е потвърдил намерението на тамошните власти да въведат система за дезинфекция на ГКПП „Маказа“ и на вход за Гърция с цел допълнително обезопасяване.

Haskovo.info припомня, че въпреки че в Хасково и региона няма официално регистриран случай на заразата, като превантивна мярка до петък трябваше да бъдат изколени всички домашни прасета в радиус от 20 километра около село Клокотница, където се намира единствената промишлена свинеферма в региона. Жители на село Гарваново пък излязоха с протестна подписка с искане за отсрочка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чума
Чума
05.08.2019 19:04 19:04

Дезинфектирайте с парите от ГКПП К.Андреево по 5лева на бг коли и 3€ от чужда кола къде отиват? Кой за какво ги харчи?

каун
каун
05.08.2019 20:53 20:53

А свинетта на циганите в република когааааа? Те и мазетата на блока гледат свинета!

Анонимен
Анонимен
05.08.2019 23:18 23:18

В страната на трите прасета е нормално да има свинска чума.

Back to top button