Регион

Крият 1.3 килограма златни бижута в лекарствени опаковки

Близо 1.3 кг. златни бижута на стойност над 90 000 лв. са откритии на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На вход на пункта пристигнал лек автомобил с швейцарска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани и техен близък, турски гражданин. Колата е селектирана за щателна проверка, при която митничарите откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. В част от опаковките вместо лекарства са открити увити в салфетки златни пръстени, медальони, гривни, синджири, обеци, монети и колан.

Според експертизата на вещото лице откритите накити с общо тегло 1273.74 грама са от 22 каратово злато и са на стойност 96 720 лв. В хода на проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата.

От началото на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 12 кг. златни и 3 кг. сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button