Хасково

Откриха нови детски площадки, местят пейки, запушващи тротоар в „Орфей“

Нови две детски площадки, спортно игрище, места за отдих и зелени площи бяха официално открити до блокове 29 и 30 в хасковския квартал „Орфей“.

От общината обясниха, че строителните работи вече са завършили. Предстои РДНСК да въведе обекта в експлоатация. Ще се извърши ремонт на една от детските площадки, по която вече бяха нанесени щети от вандали. Възстановени са и откраднатите пръскачки на поливната система за зелените площи, заяви пред Haskovo.info шефът на фирмата-изпълнител Фикрет Вели.

По проекта за благоустрояване на междублокови пространства са поставени и пейки пред няколко блока. Живеещи в блок 28 се жалваха пред Haskovo.info, че новите пейки са поставени така, че запушват тротоара. От общината се ангажираха да изместят пейките на по-подходящи места.

Кметът Добри Беливанов призова гражданите да пазят новите придобивки. Най-вероятно скоро около площадките ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение.

Водосвет за здраве отслужи отец Никола.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хаха
Хаха
07.08.2019 14:54 14:54

А така да има за циганите зза 2-3 месеца докато ги разбият и открадат… Между 10,11,12 блок цял живот има игрище, коеъто чака за настилка, но там не живеят цигани!!! Да им е*а майката на герб…

Тъмна Индия
Тъмна Индия
08.08.2019 11:16 11:16
Отговор до  Хаха

Има ли начин уличното осветление да проработи? След 22ч около споменатите блокове е тъмно като в рог.

32 32
32 32
08.08.2019 8:25 8:25

Има ли начин пейките пред блок 32 в Орфей да бъдат обърнати с изглед към пътя, а не към блока, защото сега са супер неудобни за поглед на децата, който тичат по колите…

Back to top button