Строят хотел с 624 стаи и 3 игрални зали на границата?

Регион

Ще се строи хотелски комплекс на площ от 61 000 квадратни метра непосредствено след ГКПП „Капитан Андреево“ до автомагистрала „Марица“. Вложението на американския инвеститор ще е за близо 300 млн. лв., съобщават от община Свиленград.

Хотелът ще бъде вторият по големина в България с 624 стаи и 1 248 легла. Той ще се състои от два 9-етажни корпуса, високи по 28 метра. Предвидени са 3 игрални зали, като основната ще е на площ от 4 000 квадрата, а по-малките ВИП зали ще са с обща площ 1 000 квадрата. Ще има два ресторанта – голям със 724 места и по-малък грил ресторант със 120 места.

Хотел

Търговски център ще е разположен на площ от 833 квадрата. Паркингът ще е от 500 паркоместа, включително за автобуси, електромобили и велосипеди. Комплексът ще разполага с метанстанция, бензиностанция и станция за зареждане на електромобили. Планираните работни места са минимум 780.

Дружеството вече е внесло в общинския бюджет 396 000 лв. данък за придобиване на имущество и още 36 000 лв. такса за одобрение на инвестиционен проект.

Хотел

3 коментара

  • Соларен парк няма ли да има ? Освен това овцеферма за производство на агнета и овче кисело мляко? Това си е чисто българска инвестиция, не замесвайте Америка. На никой американец няма да му хрумне да строи хотел с метан станция.

  • Това е инвестиция на хазартните босове от България,които перат пари скрити зад Американски инвеститори.В Америка хората даже незнаят какво е това България.Просто милиардите незаконни печалби се прилагат тайно от хора,които се занимават с хазартни дейности.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.