Регион

Трима в Каснаково с последно предупреждение да заколят прасетата си

Трима собственици на прасета в димитровградското село Каснаково са получили последно предупреждение до петък да ги заколят.

Кметът на селото Тодор Атанасов заяви, че единият хванат от проверяващите има 4 свине-майки. Човекът имал и други животни.

Вчера екипи от Областната дирекция по безопасност на храните започнаха проверки в 3-километровата зона около село Клокотница, където се намира единствената в региона промишлена свинеферма. Хората в радиус от 20 км трябваше да изколят прасетата си до 2 август, а мярката е срещу африканската чума по свинете. Хората от селата Гарваново, Горски извор и Стамболийски вече внесоха протестна подписка до областния управител Станислав Дечев срещу тази мярка.

Сега хората, които се установят, че продължават да гледат прасета получават предписания да ги премахнат в срок до 48 часа. Ако това не стане следват глоби и после принудително убиване по хуманен начин на прасетата.

Проверките по селата с участието и на кметовете продължават.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button