Регион

Почва ремонтът на една от най-разбитите улици в Свиленград

Започна ремонтът на ул. ГраничарОсновен ремонт на свиленградската улица „Граничар“ стартира от днес, съобщиха за Haskovo.info от общината. Движението няма да се спира. Ремонтните работи започват едновременно от двата края на улицата.

Докато трае смяната на стария водопровод водоподаването ще бъде пренасочено по временни тръби. 1,3 километра е дължината на новия ПВЦ водопровод, който ще замени съществуващия етернитов. Ще бъде изградена наново и канализацията в района на „Вторични суровини“, запушена от пропадане при последните наводнения от река Марица.

Тези дейности трябва да приключат до средата на месец август, смятат изпълнителите. След това ще започне и работата по уличното платно. То ще бъде разширено с  1 метър и ще бъдат поставени нови бордюри и тротоари с обща дължина 2 600 метра. По цялата улица ще бъде положено ново плътно асфалтово покритие. Всички строителни дейности се очаква да завършат до края на годината.

Улица „Граничар“ е една от градските улици в най-лошо състояние заради постоянните ВиК аварии. За нейната цялостна реконструкция общината има разработен проект и получи финансиране от Министерския съвет на стойност 780 000 лева, уточняват от администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button