Обновена чешма събра ловците на Сираково

Регион

Ловната дружинка в село Сираково с председател Ицко Трифонов изгради чешма и изцяло преобрази района за отдих и прохлада около ремонтирания ловен дом „Елените“.

Водата до порутената и пресъхнала стара чешма е доведена по двукилометрово трасе. Майстор Тошо Иванов от Въгларово заедно със сина си изгражда наново чешмата. С доброволен труд по облагородяване на цялото пространство се включват всички членове на дружинката.

Ловци

Пълно съдействие на инициаторите оказва кметът на Сираково Иван Харалампиев, потомствен ловец. Скулптура на богинята на лова Диана и плоча с надпис сега напомнят за 135-годишнината на ловното движение в България и за дълголетните традиции в този край. Две камери следят за евентуални набези на злосторници.

Ловци

В уютния ловен дом „Елените“ снощи ловджиите се събраха на тържество. В залата са подредени най-ценните трофеи, сред които от благороден елен, много снимки, а също вестникарски публикации за рекорда на сираковци- 380-килограмовото диво прасе.

Ловци

Председателят на ловното сдружение в Хасково Желязко Живаков поздрави дружинката за проявения ентусиазъм и грижа за природата и пожела наслука през новия сезон. Той и неговият заместник Борис Запартов поздравиха специално и най-възрастния и дългогодишен ловец – 87-годишният бай Хубен Райков, който е взел пушката преди 67 години. Гости на празника бяха и председателите на ловните дружинки в Минерални бани, Караманци и Въгларово.

Снимки: Янко Найденов

Един коментар по “Обновена чешма събра ловците на Сираково

  • тоя любо бившия на тролейбусен транспорт какво ми се сочи със пръс ти си палячо бе любо пълен смях си бе

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.