Регион

Симеоновград минава на воден режим в жегата

Симеоновград минава на воден режим от днес. Водата е забранена за пиене от 12 г. заради високите стойности на манган, а в жегите дори я няма.

„Говори се, че няма и достатъчно вода в кладенците. Ако е така – ще обявя режим на водата, но задължително трябва да ме уведомят кога, колко и какъв е дебитът и ще може ли да се захранва градът. След това ще можем да направим график, според който водата да е максимално справедливо разпределена”, заяви кметът на община Симеоновград Милена Рангелова.

Симеоновград

Хората се жалват, че когато вода все пак има, то тя е черно-жълта. „От името на инициативен комитет изпратихме жалба до всички държавни институции. След отговор от президентството поставиха водоноска. Тя е 1 200 литра и би трябвало да обслужва 6 000 души, което е невъзможно“, протестират симеоновградчани.

Симеоновград

Главният инженер Никола Каракехайов заяви, че юли и август са най-горещите месеци и се използва максимално количество вода. Водоноската ще бъде напълнена отново. За проблема с мангана пък трябва да бъде изградена пречиствателна станция, която още не е ясно колко ще струва.

Малко по-късно от ВиК публикуваха и графика на водния режим: от 20 до 8 часа без вода ще са кварталите „Злати дол“, „Йорданово“ и „Акарджа махала“. От 8 до 20 часа без вода ще бъдат останалите квартали на града. С цел своевременно преодоляване на създалата се ситуация гражданите трябва да ограничат ползването на вода за поливни цели.

Междувременно от ВиК съобщават, че заради аварии без вода ще са селата: Преславец, Поляново, Овчарово, Тянево, Богомил, Коларово, Черна Могила, Лешниково, Смирненци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
12.08.2019 16:52 16:52

Това не беше ли Марица преди зашото е до реката? И Амазонка да ви минава пред вратата пак ше сте без вода, другари! Да жевее партията и партийните лидери на местно и национално ниво!

хасковлия
хасковлия
12.08.2019 16:54 16:54

Няма ли най накрая някой от вейкато да влезе в затвора?

Back to top button